Mökit Ruunarinteet - Mökkivuokraus Savonlinnan maisemista

Lomakökit Ruunarinteet –keskuksen maisemista mahdollistavat monipuolisen loman


Etelä-Savossa Savonlinnan kupeessa sijaitsevaan Ruunarinteiden hiihtokeskukseen suuntaava matkailija voi majoittua mukavissa järvimaisemissa. Hiihtokeskuksen alueella sekä Savonlinnan lähialueilla ja naapurikunnissa Sulkavalla, Rantasalmella, Kerimäellä ja Punkaharjulla löytyy useita vuokrattavia lomamökkejä. Mökkien vuokrausta hoitavat sekä yksityiset vuokraajat että koko maanlaajuisesti toimivat keskusvaraamot.

Hiihtokeskus Ruunarinteet

Laskettelukeskus Ruunarinteet sijaitsee Savonlinnan keskustasta 9 km päässä osoitteessa Viittaantie 141, Savonlinna. Ruunarinteet tarjoaa etenkin lapsiperheille ja parkkiharrastajille 6 rinnettä, joista 4 on valaistu, ankkurihissin sekä pitkän rinnekauden joulukuusta huhtikuun alkuun saakka. Lapsien ja aloittelijoiden käytettävissä on myös pulkkamäki. Rinteillä on korkeuseroa 85 m ja pisin rinteistä on 650 m pitkä. Leveät ja loivat rinteet sopivat erityisesti carving-lasketteluun, mutta löytyypä Ruunarinteistä vaikeustasoltaan myös musta ja punainen rinne. Snow park tarjoaa paikallisille parkkilaskijoille sekä mm. Venäjän puolelta saapuville laskijoille lähiseudun parhaat parkkipuitteet. Rinnepalvelut kattavat mm. välinevuokraamon, rinnekahvion sekä hiihtokoulun, jossa voi opetella alppihiihdon, lumilautailun ja telemarkin alkeita.

Aktiviteetit ja tapahtumat

Ruunarinteet sekä Savonlinna sijaitsevat vesistöjen ympäröimällä alueella, jolta löytyy nähtävää ja koettavaa vuoden ympäri. Maisemista voi nauttia myös Ruunarinteiden huipulla, mistä näkyy pitkälle Suur-Saimaan Pihlajavesi-järvelle. Kansallispuistoja Savonlinnan lähellä on kaksi, Linnansaaren ja Koloveden kansallispuisto, joten alue soveltuukin hyvin niin veneilystä, melonnasta ja kalastuksesta kuin luontomatkailusta ja retkeilystäkin pitäville matkailijoille. Kesäisistä Olavinlinnan oopperajuhlista ja Saimaan höyrylaivaristeilyistä tunnettu Savonlinna mielletään helposti pelkästään kesäkaupungiksi, mutta talvikaudella perinteisesti tammi-helmikuussa järjestetty Itä-Savon rinnerieha vetää myös laskettelijoita ja lumilajeista kiinnostunutta yleisöä. Riehassa haetaan Ruunarinteiden nopeinta laskua.

Liikenneyhteydet Ruunarinteille

Hiihtokeskuksen lähin linja-autoasema, rautatieasema ja lentokenttä löytyvät kaikki Savonlinnasta, mutta Ruunarinteille ja Savonlinnaan on helppo saapua myös omalla autolla. Imatran, Mikkelin ja Varkauden suunnasta ajaa Ruunarinteille vajaat 2 h, Joensuusta vähän kauemmin ja Helsingin alueelta lähemmäs 4 h esim. valtatie 14 pitkin.