Mökit Mustavaara -keskuksen läheisyydessä

Lomamökit Mustavaara -keskuksen lähialueilla ovat kysyttyjä etenkin hiihtokaudella.

 
Joensuu
Pohjois-Karjala
6+0 Vuodepaikkaa
118 m2
 
Joensuu
Pohjois-Karjala
5-9 Vuodepaikkaa
- m2
 
Joensuu
Pohjois-Karjala
4+2 Vuodepaikkaa
100 m2
 
Joensuu
Pohjois-Karjala
4-6 Vuodepaikkaa
- m2

Kontionlahdelle Mustavaaran hiihtokeskukseen matkaava löytää vuokrattavat lomamökit Pohjois-Karjalan upeiden vaarojen kupeesta. Luonnonkauniilla paikoilla järvien ja jokien läheisyydessä sijaitsevat lähikuntien majoitukset ovat silti suhteellisen lyhyen ajomatkan päässä hiihtokeskuksesta. Matkailija voi majoittua mökkien lisäksi majoissa, hirsi- ja erätuvissa tai leirintäalueilla. Mökkivuokraus Mustavaara -keskuksen alueella onnistuu niin yksityiseltä vuokraajalta tai maanlaajuisesti toimivilta keskusvuokraamoilta. Mikäli vuokramökit Mustavaara –keskuksen alueella ovat täynnä toivomanasi ajankohtana, voit tiedustella mökkimajoitusta myös alueen maatilamatkailu-yrittäjiltä.

Hiihtokeskus Mustavaara

Mustavaaran hiihtokeskus löytyy 20 km päässä Joensuusta osoitteesta Selkientie 69, Heinävaara. Keskus tarjoaa hiihtolatuverkoston, 4 valaistua rinnettä lastenrinne mukaan lukien, sekä 3 hissiä. Korkeuseroa rinteillä on 90 m, ja pisin rinne on 720 m pitkä.

Nalle, Otso ja Kontio -rinteet

Helpossa ja leveässä Nallessa on monipuolinen street-alue, reilejä ja boxeja lumilautailijoille sekä new school -laskijoille. Joensuun lumilautailijat pitävät Mustavaaraa kotikeskuksenaan, ja siellä järjestetäänkin säännöllisesti lumilautailuvalmennusta rinteen reunassa temppumaastossa. Otso on keskivaikea, mutta riittävän jyrkkä ja leveä sopien ratalaskuun, lautailijoille sekä alppihiihdon harrastajille. Kontiosta löytyy monipuolinen snowpark, jossa on valittavana 2 laskulinjaa, iso ja keskikokoinen.

Lasten oma Pikku-Nalle ja pulkkamäki

Helppo ja loiva Pikku-Nalle on aloittelijoille sopiva sompahissillä varustettu rinne. Viereisessä 120 m pitkässä pulkkamäessä riittää perheen pienimmille puuhaa pulkka- tai liukurikyydeissä. Hauskanpidossakin tarvitaan välillä hengähdystaukoja, ja ne voi pitää vaikkapa lähistöllä sijaitsevassa kodassa makkaraa paistaen ja lomailusta nauttien.

Rinnepalvelut

Pienestä koostaan huolimatta Mustavaaran hiihtokeskus tarjoaa kaikentasoisille laskettelijoille hyvät peruspalvelut. Välinevuokraamosta matkailija löytää laskuvälineet, carving- ja twintip-sukset sekä huoltoa omille välineille. Hiihtokoulu palvelee aivan laskettelun alkeista kehittyneempiinkin tekniikoihin. Keskuksessa on lisäksi rinneravintola sekä 2 kotaa, ja alueella järjestetään myös usein erilaisia tapahtumia.

Varjoliitoa ja muita aktiviteetteja

Mustavaara sopii mainiosti myös varjoliitoharrastajille. Hiihtokeskuksesta on lyhyt matka lähiseutujenkin aktiviteetteihin, kuten safareille ja pidemmille hiihtoretkille tai Kolin laskettelurinteisiin. Kesäkaudella mm. Kontiolahti palvelee matkailijaa golf-kentällä, uimarannoilla, veneily- ja kalastusretkillä sekä luonto- ja retkeilyreiteillä. Luontomatkailusta pitäville löytyy lähistöltä lisäksi laaja Kolin kansallispuisto sekä Outokummun erä- ja luontokeskus melontareitteineen.

Liikenneyhteydet Mustavaaralle

Omalla autollaan Mustavaaraan matkaavat löytävät perille ajamalla Joensuusta runsaat 20 km Ilomantsin suuntaan. Savonlinnasta ja Kuopiosta Mustavaaraan ajaa parissa tunnissa, mutta pääkaupunkiseudulta ja Tampereelta matkaan menee yli 5 km. Mustavaaran lähin lentokenttä ja juna-asema löytyvät molemmat Joensuusta.