Vuokramökit Imatra

Imatran kaupunki sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa Kaakkois-Suomessa. Romanttinen Imatra on tunnettu mm. Alvar Aallon suunnittelemasta Kolmen ristin kirkosta, Euroopan pisimmästä koskesta; Imatrankoskesta sekä Vuoksi-joesta, joka virtaa läpi kaupungin. Omalla veneellä liikkuvat voivat rantautua keskustan tuntuman vierasvenesatamaan Saimaan rannalle. Aivan Venäjän rajalla sijaitseva Imatra on samalla rajanylityspaikka, joten päiväretken voi tehdä myös rajan toiselle puolelle vaikkapa junalla. Lähin lentokenttä löytyy Lappeenrannasta.

Majoitus Imatra ja lähialueet

Imatralla mökkeillään upean luonnon tuntumassa kaikissa varuste- ja hintatasoissa sekä kokoluokissa. Useimmat mökit sijaitsevat Suomen suurimman järven, Saimaan maisemissa tai Vuoksen koskien lähistöllä, joten luontoon sekä kalasaaliiden luo on vain lyhyt matka. Imatralta löytyy myös nähtävyyksinäkin tunnetut keskiaikaista ritarilinnaa muistuttava Imatran Valtionhotelli sekä Imatran Kylpylä, mikäli lomallaan kaipaa enemmän luxusta ja glamouria. Lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy naapurikunnista Lappeenranta ja Ruokolahti.

Golfia kahdella radalla

Holiday Club Golf Saimaa on täysmittainen 18-reikäinen kenttä kaiken tasoisille golfista kiinnostuneille. Harjoittelukeskuksessa ei vaadita Green cardia tai golf-seuran jäsenyyttä. Toinen täysmittainen kenttä on Imatran Golf, joka esittäytyy karjalaisessa maisemassa Immalanjärven rannalla. Puistomainen kenttä tarjoaa vaativuutta, mutta sopii silti kaikentasoisille pelaajille. Klubilta löytyy myös pro shop ja harjoitusalueet klubin tuntumasta.

Muita aktiviteetteja

Vauhdikkaammasta menosta nauttiva matkaaja voi vuokrata talvella moottorikelkan ja kesällä mönkijän ja tehdä pidempiä retkiä Imatran ympäristökuntienkin alueella. Extremiä etsivät sen sijaan löytävät sitä vaikkapa 128 m pitkässä Imatra Express-vaijeriliu´ussa Imatrankosken yli - jos ei huimat näkymät päätä huimaa.

Luontoon poluille ja rasteille

Upea Imatran luonto on kulkijalle avoinna ympäri vuoden! Imatran puistot, puutarhat, metsät, rannat ja vedet esittäytyvät lajeineen sekä historioineen parhaiten Imatran lukuisilla lyhyehköillä luontopoluilla. Retki voi suuntautua vaikkapa Salpausselän kankaille, Imatrankoskelle, Saimaan rannoille ja saariin tai Immalanjärven rantalehtoihin. Upeita käyntikohteita ovat myös Suomen vanhin luonnonpuisto sekä Muinaissuomen luonto- ja kulttuuripolku. Vain n. 5 km Imatran keskusta olevalta Ukonniemen ulkoilualueelta löytyy Lammassaari, jonne pääsee tietä pitkin, mutta jossa sijaitsee myös Imatran venesatama. Lammassaaren polut risteilevät pitkin rantoja sekä saaren sisäosissa, ja talvella sitä pääsee kiertämään myös jäitä pitkin kävellen tai hiihtäen. Saimaan ympäröimässä Lammassaaressa on kota sekä laavu taukoa pitäville ja näkymistä nauttiville.

Museokierros avartaa

Imatran Kulttuurikeskus on hyvä paikka aloittaa museokierros. Erityisesti valokuvista kiinnostuneille on sopiva käyntikohde Imatran kaupunginmuseo, jonka valokuvakokoelma on jo luokkaa: nähtävyys. Immolassa sijaitsevassa Rajamuseossa Rajavartioston varuskunta-alueella voi tutustua Venäjän rajan historiaan pysyvässä näyttelyssä. Imatran Lotta- ja veteraanimuseo löytyy 1900-luvun alussa rakennetusta Piponiuksen talosta.


Imatra
Etelä-Karjala
2-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 315 eur

Imatra
Etelä-Karjala
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1540 eur

Imatra
Etelä-Karjala
6 Vuodepaikkaa
Viikko: 1421 eur

Imatra
Etelä-Karjala
5 Vuodepaikkaa
Viikko: 1400 eur

Imatra
Etelä-Karjala
6-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1260 eur

Imatra
Etelä-Karjala
6-8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1036 eur

Imatra
Etelä-Karjala
2-6 Vuodepaikkaa
Viikko: 1036 eur

Imatra
Etelä-Karjala
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 980 eur

Imatra
Etelä-Karjala
6 Vuodepaikkaa
Viikko: 2100 eur

Imatra
Etelä-Karjala
4 Vuodepaikkaa
Viikko: 2100 eur