Vuoramökit Ähtäri

Ähtäri sijaitsee keskellä Suomea Etelä-Pohjanmaalla Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakuntien rajoilla graniittisella kalliopohjalla metsien ja järvien keskellä. Alue onkin mitä sopivin luonnonmukaiselle eläinpuistolle, missä voi kohdata turvallisesti kotimaisia villieläimiä, kuten ahmoja, susia, ilveksiä ja karhuja. Matkailijalle Ähtäri tarjoaa eläinpuiston lisäksi paljon muutakin nähtävää. Lähialueiden runsaiden vesistöjen ansiosta mökkivuokraus Ähtärin alueella on vilkasta varsinkin kesän lomakausina. Alueen keskeinen sijainti puolestaan tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi päivä retkille lähialueiden kuntiin, tästä johtuen mökit Ähtärin alueelta kannattaa varata hyvissä ajoin ennen lomasesongin alkamista.

Majoitus Ähtäri

Ähtärissä ja ympäristössä on matkailijalle tarjolla monentasoisia mökki- ja majoitusvaihtoehtoja kuhunkin budjettiin sopivasti. Hankaveden rannalla, mutta Eläinpuistosta vain kävelymatkan päässä majoittaa relttapaikoille, mökkeihin sekä asuntovaunupaikoille Ähtäri Zoo Camping. Eläinpuistosta 25 km päässä Töysässä kalaisan Ponnenjärven rannalla sijaitsee Sepänniemen lomakylä. Lomakylästä on Tuurin Kauppakeskukseen vain 8 km. Lisää Ähtärin seudun majoitusvaihtoehtoja löytyy lähikunnista kuten Alajärvi, Keuruu, Saarijärvi ja Soini.

Nähtävää ja koettavaa Ähtärin alueella

Pandoja Ähtärissä ja lelunäyttely

Ensimmäisiin Ähtärin Eläinpuisto Zoon punaturkkisiin ja raitahäntäisiin pikkupandoihin pääsee tutustumaan heinäkuussa 2015. Pikkupanda eli kultapanda tai kissakarhu on uhanalainen, ja luonnonvaraisena sitä tavataan ainoastaan Himalajan vuoristossa. Pikkupandat syövät bambua, jonka kasvatuksesta ollaan kiinnostuneita jo Suomessakin. Lelujen Nostalgiaa -näyttelyssä on tuhansia yksityiskokoelmasta peräisin olevia vanhoja leluja 1800-luvun lopulta alkaen. Näyttely on jaette osioihin, kuten Nukkela, Nallela, Nukkekodit, Tonttula ja Reborn-nuket.

Historian havinaa

Historiasta kiinnostuneet löytävät Ähtärin alueelta monia Suomen sotaan, talvi- sekä vapaussotaan liittyviä muistomerkkejä. Vanha puutaloalue esittelee kulttuurihistoriallisia rakennuksia ja kirkkoveneitä. Kotiseutumuseossa Hankaveden kylässä voi tutustua vanhaan puhelinkeskuksen esineistöön sekä sepän työkaluihin. Muita museoita ovat mm. Kansakoulu- ja Metsäkoulumuseot. Ähtäri on myös Topi Sorsakosken lapsuudenmaisemaa.

Aktiviteetteja ympäri vuoden

Kalastamaan tai luontoretkelle

Ähtärissä on 170 puhdasta ja kalarikasta järveä, joissa kalamiehen pyydykseen voi tarttua ahvenen ja hauen lisäksi siika, kirjolohi, taimen, kuha tai made. Järvi- ja harjumaisemien luontopoluille voi lähteä vaikka koko perheen voimin. Matkailukeskuksen alueelta löytyy n. 5 km valaistu polku, jonka varrella on laavu. Polku muuntuu talvella perheen pienimmillekin sopivaksi laduksi. Vaeltamiseen sopii joku Arpaisten eritasoisista vaellusreiteistä, ja yöpyä voi vaikka Arpaiskämpällä, missä on myös sauna.

Mustikkavuoren liikuntakeskus ja hiihtoa

Virtaintien varrella Ähtärin läheisyydessä olevassa Mustikkavuoren liikuntakeskuksessa voi harrastaa mm. pesäpalloa, frisbeegolfia ja ampumaurheilua. Keskuksessa on lisäksi jäähalli sekä avaintouimareille uimapaikka saunoineen. Talvikaudella Ähtärin alue palvelee hiihtäjiä n. 150 km latuverkostolla, josta yli puolet soveltuu sekä perinteiseen että luistelutyyliseen hiihtoon. Mustikkavuoren alueella valaistuja latuja on n. 5 km matkalta, ja latujen varsilla on laavut vaikkapa makkaranpaistoa varten.


  • Sivu:
  • 1
  • 2
Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
2+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Lemmikkieläimet sallittu
Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
6+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
8+0 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.02 km

Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Hiihtokeskukseen: 20.0 km
Uimarantaan: 0.02 km
Lemmikkieläimet sallittu
Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
3+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.04 km

Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
4+2 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Uimarantaan: 0.075 km

Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
2-4 Vuodepaikkaa
Viikko: 350 eur

Töysä
Etelä-Pohjanmaa
5 Vuodepaikkaa
Viikko: 840 eur

Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 0 eur

Ähtäri
Etelä-Pohjanmaa
8 Vuodepaikkaa
Viikko: 1925 eur


  • Sivu:
  • 1
  • 2