Rauman Poroholman viiden tähden leirintäalue ja lomakeskus

Viihtyisät puitteet monipuolisen loman viettoon
Länsi-Suomessa meren rannalla lähes Rauman keskustassa sijaitsee puistomainen 5 tähden leirintäalue ja lomakeskus. Ympäri vuoden avoinna oleva tasokas lomapaikka löytyy osoitteesta Poroholmantie 8, 26100 Rauma. Opasteet Syvärauman suuntaan löytyvät valtateiltä 8 ja 12. Lomakeskuksen läheisyydessä on omalla veneellään lomailemaan lähteneille vierasvenesatama sekä purjelaivasatama. Satamassa kävijöitten nähtävänä on 2 historiallista purjelaivaa, joista toinen, Kathrina risteilee edelleen, ja se on myös majoituskäytössä. Upea Marita on muutettu museolaivaksi.

Majoittuminen

Poroholman leirintäalueella lomailija voi majoittua perinteisesti mutta silti hyvin varustellulla mökkialueella erikokoisissa ja -tasoisissa leirintä- tai retkeilymökeissä taikka Rantatalossa. Poroholmaan talvikaudella majoittuvan käytössä ovat talvileirintäalueen vieressä olevan Rantatalon suihkut ja WC:t. Mahtavalla merinäköalalla olevia hotellihuoneita löytyy 1800-luvun pitsihuvilasta, joka on muutettu pieneksi majataloksi. Matkailijan on mahdollista majoittua myös Poroholman laiturissa kuunari Kathrinan Kapteenin kabinetissa tai ruumassa. Aivan Porohoman lomakeskuksen niemen kärjessä on puiden siimeksessä vielä telttailulle varattu alue. Telttailijoiden käytössä on uusittu huoltorakennus, josta löytyy wc- ja suihkutilat, pyykinpesu- sekä ruoanlaittotilat.

Karavaanareille

Sähköistetyllä ja 24 h vartioidulla Caravan-alueella voi pysäköidä hyväkuntoiselle nurmelle aivan rannan tuntumaan. Huoltorakennuksista löytyvät WC- ja suihkutilat, ruoanlaitto- sekä pyykinpesutilat. Alueella on myös matkailuautojen WC:n ja harmaaveden tyhjennysmahdollisuus. Poroholmasta voi lisäksi vuokrata 3+1 henkilölle rekisteröidyn matkailu-/asuntoauton. Auto soveltuu allergikoille.

Ruokailuvaihtoehdot Poroholmassa

Matkailija voi nauttia ruokailusta esimerkiksi pitsihuvilassa sijaitsevassa ravintolassa, purjelaivassa tai alueen monissa merenrantaravintoloissa ja terasseilla. Poroholmassa palvelee myös elintarvikekauppa, josta löytyy eväät omatoimiseen ruoanlaittoon grillauspaikoilla.

Saunat

Poroholman lomakeskuksessa on tarjolla alueen asukkaille ilmaisia yhteissaunoja sekä pienempiä yksityissaunoja. Isompi tilaussauna kabinetteineen soveltuu myös tilaisuuksiin ja illanviettoihin. Kaikkien saunojen varusteluun kuuluu isot rantaterassit, ja niistä on suora pääsy mereen. Purjelaivasataman kupeessa sijaitsee Vanhan ajan rantasauna, jonka voi vuokrata vaikka koko illaksi. Hirsisauna on puilla lämpiävä itsepalvelusauna, joten vuokraaja pääsee itse lämmittämään sen. Pesuvesi lämmitetään saunan padassa. Saunan terassilla on pieni takka lisätunnelmaa luomaan.

Aktiviteetit ja harrastusmahdollisuudet

Poroholma on osa Otanlahden rantapuistoa. Leirintäalueen hiekkarannan lisäksi lomakeskuksen vieressä on suurempi Otanlahden uimaranta sekä maauimala merivesialtaineen. Vesiurheilusta pitävät voivat uinnin lisäksi kokeilla Rantatalon edustalla, Otanlahden pohjukassa Wake Parkissa myös vesihiihtoa tai lautailua kaapelivesihiihtoradalla merenlahden aalloilla. Perheen pienimpien leikkipaikasta löytyy lomapäivän viettoon keinut, kiipeilyteline sekä leikkimökki. Koko perhe voi myös vuokrata leirintäalueelta kaupunkipyörät ja käväistä vaikkapa urheilukentällä harjoittelemassa. Lisäksi talvimajoittujan harrasteisiin kuuluu sään niin salliessa meren jäällä pilkkiminen, luistelu, hiihtäminen sekä avantouintimahdollisuus.

Merellistä lomapäivää

Kaupungin virallinen vesibussisatama sijaitsee Poroholmassa. Vesibussin kyydillä lomailija voi käydä erilaisilla pienvene- ja saaristoristeilyillä Rauman kauniissa saaristossa, kuten Kylmäpihlajan majakalla, kaupungin matkailusaaressa Reksaaressa taikka Kuuskajaskarin linnakesaarella. Kuuskajaskari on entinen puolustusvoimien linnake Selkämeren kansallispuistossa, Rauman edustalla. Saaren opaskierroksilla pääsee tutustumaan mm. vanhoihin sotilasrakennuksiin, bunkkereihin sekä sukelluspuistoon. Linnakkeen ravintolassa mahtuu järjestämään jopa 300 hengen juhlat, ja saarella voi yöpyäkin. Harrastusmahdollisuuksista mainittakoon saarelta järjestettävät melontaretket sekä maanalaisissa bunkkereissa pelattavat laser-tasopelit. Saaren vierasvenesatamassa on venepaikkoja myös omalla veneellä tulijoille.

Poroholman ja Rauman tapahtumia

Rauman kesässä on perinteisesti isoja musiikkifestareita niin lomailijoille kuin paikallisillekin. Heti kesäkuussa järjestetään mm. RMJ Raumanmeren Juhannus-festivaali. Hyvää musiikkia tulvillaan on myös elokuinen Poroholma Music Carneval sekä Poroholman Venetsialaiset kesäkauden päätteeksi, jolloin laiturillakin tanssitaan ja taivaalla välkkyy ilotulitus kesää hyvästellen. Kulttuuria tarjoaa lisäksi Otanlahden Rantapuiston alueella toimiva Fåfengan kesäteatteri sekä erikoiset Mustan Pitsin yön tapahtumat Rauman Vanhassa kaupungissa.

Muita aktiviteetteja

Poroholman lomakeskuksessa järjestetään lomailijoille ulkona puistossa mm. kimppa-puistojoogaa ja kahvakuulatreenejä. Pienemmässä porukassa voi pelata minigolfia taikka käydä Rauma Golfin kentällä pelaamassa. Mikäli lomalla tarvitsee välipäivän kaikesta aktiviteeteista voi viettää lomapäivää vaikkapa Rauman keskustassa. Säännöllinen kaupunkijunayhteys tuo idyllisen Vanhan Rauman puodit, pikkuiset kaupat sekä kahvilat helposti lomailijan saataville. Kake Kaupunkijuna sukkuloi kesäisin Vanhan Rauman ja Poroholman lomakeskuksen välillä tarjoten matkan aikana myös Rauma Sightseeingin. Vanhan Rauman Kesäpihalta löytyy kesäisin stand-up-koomikkoja, kesäteatterilaisia, musiikkiesityksiä sekä Mustan Pitsin yönä karaoke-tilaisuus.