Mökit Messilä – Varaa majoitus Salpausselän maisemista

Messilän lomamökit mahdollistavat mukavan loman niin kesä- kuin talvikaudellakin.

 
Lahti
Päijät-Häme
4+0 Vuodepaikkaa
82 m2
 
Lahti
Päijät-Häme
5+0 Vuodepaikkaa
88 m2
 
Lahti
Päijät-Häme
2+0 Vuodepaikkaa
34 m2
 
Lahti
Päijät-Häme
2+0 Vuodepaikkaa
28 m2

Vuoden 2015 hiihtokeskukseksi valittu Messilän laskettelukeskus sijaitsee Salpausselällä (Päijät-Hämeessä) Hollolassa. Monet vuokramökit Messilä keskuksen -lähialueella sijaitsevat aivan järven tai joen rannalla, jolloin ne soveltuvat hyvin myös kalastuksesta, melonnasta, veneilystä ja risteilyistä pitävän matkailijan tarpeisiin. Alueen monimuotoisten harrastusmahdollisuuksien vuoksi mökkivuokraus Messilässä käykin vilkkaana myös kesäkaudella.

Majoitus Messilä

Vuokrattavat lomamökit Messilä -keskuksen alueella sijoittuvat tasaisesti Messilän ja Lahden ympäristöön. Lisää majoitusta tarjoaa mm. Camping Messilä leirintäalue Vesijärven rannalla aivan laskettelurinteiden äärellä. Matkailijan valittavissa on matkailuvaunu­ ja telttapaikkojen lisäksi erilaisia hirsimökkejä, huviloita sekä majatalomajoitusta. Messilän hiihtokeskuksessa sijaitsee myös 1900­luvun alussa rakennettu Kartanohotelli.

Hiihtokeskus Messilä

Messilän hiihtokeskus sijaitsee Vesijärven maisemissa osoitteessa: Messiläntie 308, Messilä. Matkailijan lasketeltavaksi löytyy kaikkiaan 10 valaistuja rinnettä hisseineen. Pisin rinteistä on 800 m mittainen, ja lisähaastetta löytyy snowparkin bokseissa ja reileissä sekä crossiradalla ja kumpareikossa. Temppupaikan pienimmille laskijoille tarjoaa ministreet. Keskus tarjoaa lisäksi hyvät peruspalvelut välinevuokraamosta suksihuoltoon sekä hiihtokoulun ja ravintolapalvelut.

Lasten Pikkukylä

Erikseen rajatussa Lastenmaailma Pikkukylässä on mm. turvallinen lumilinnoitus sekä Lumikaruselli, jossa voi liukua suksilla, pulkalla tai muuten vaan ilman mitään apuvälineitä. Pikkukylän rinteet, kumpareet sekä mäet on jaettu niin, että toisessa osassa lasketellaan sekä lautaillaan, ja toisessa tullaan alas pulkalla ja liukureilla. Laskujen välissä voi pitää vaikkapa evästauon Pikkukylän nuotiopaikalla.

Aktiviteetit Messilässä

Messilän alue soveltuu erinomaisesti kaikesta luontomatkailusta kuten retkeilystä, lintubongailusta ja ratsastuksesta pitäville matkailijoille. Messilässä järjestetään kesällä lisäksi erilaisia pyöräilytapahtumia, ja Janakkalan Kalpalinnassa ja Sappeella Pälkäneellä on myös mahdollisuus harrastaa alamäkipyöräilyä. Uintiin, SUP­lautailuun sekä flyboard-harrastukseen tarjoutuu hyvät puitteet Messilän ja Hollolan alueen useilla uimarannoilla, ja vain 500 m päässä laskettelukeskuksesta löytyy golffareille luonnonkaunis rata.

 

Talvisia aktiviteetteja

Murtomaahiihtäjille on Messilän ympäristössä latuverkostoa n. 70 km verran. Myös Vesijärven jäällä voi talvesta riippuen hiihtää taikka kokeilla avantouintia ja napakelkkailua. Messilän alueella järjestetään lisäksi eri mittaisia mönkijä­ ja moottorikelkkasafareita.

 

Liikenneyhteydet Messilään

Messilä sijaitsee noin 10 km päässä Lahden keskustasta, joten matkailijan kannattaa suunnata ensin Lahteen. Lahdessa sijaitsevat myös Messilää lähinnä olevat linja­auto­ ja rautatieasemat. Helsingistä laskettelukeskukseen on runsaat 100 km ja Tampereelta 125 km.