Vuokrattavat kesämökit

Kesämökki olipa se sitten oma tai vuokrattu, on monelle suomalaiselle tärkeä asia. Vuokrattavat kesämökit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan, yhtenä syynä kesämökkien vuokrauksen kasvuun on tarjonnan kasvaminen ja vuokrauskäytäntöjen yhtenäistyminen.

Kustannuksiltaan vuokrattava kesämökki tulee tietysti huomattavasti omaa kesämökkiä halvemmaksi. Lisäksi vuokralaisen ei tarvitse huolehtia mökin ylläpidosta ja kunnostuksesta, jolloin mökillä käytettyä aikaa ei tarvitse uhrata työn tekoon. Kesämökin vuokraaja saa halutessaan myös vaihtelua, sillä saman kesän (tai vuoden) aikana mökkeilijä voi vierailla useammalla mökillä, koska hän ei ole sidottuna yhteen kohteeseen tai paikkaan.

Vuokrattavia kesämökkejä löytyy lukuisilta eri paikkakunnilta, ja kysynnän kasvaessa mökkien omistajat ovat myös parantaneet mökkiensä varustetasoa; jolloin lomalla ei tarvitse luopua tutuista mukavuuksista. Matkan mökille ei myöskään tarvitse olla pitkä; kokeile mökit.fi:n majoitushakua ja katso minkälaisia mökkejä löytyy esimerkiksi tunnin-parin ajomatkan päästä.Kesämökin vuokraajan muistilista
1. Pakkaa huolella – Jos olet vuokraamassa mökkiä saaristosta tai harvaan asutulta alueelta, matka kauppaan on yleensä melko pitkä. Myös lähimmän apteekin sekä terveyskeskuksen osoite ja puhelin numero on hyvä selvittää etukäteen.

2. Jos lomailet vuokrattavalla kesämökillä esimerkiksi pari viikkoa, voit hankkia mökin paikasta josta voit helposti tehdä esim. päiväretkiä kahteen - kolmeen kaupunkiin tai kesätapahtumaan. Ylimääräisten ajomatkojen karsimiseksi kiinnostavat kohteet ja tapahtumat kannattaa kartoittaa etukäteen.

3. Varaa kesämökki ajoissa – varsinkin jos suunnitelmissasi on viettää juhannusta kesämökillä. Juhannus on kiistatta mökkivuokrauksen kovin sesonkiaika, ja parhaat mökit varataan usein jo edellisenä vuonna. Kun löydät itsellesi tai ryhmällesi sopivan mökin, älä aikaile varauksen tekemisessä.

Etsi vuokrattava kesämökki: kokeile majoitushakua


Seuraa Mökit.fi:tä Facebookissa